سلامتی, مادر

تاری چشم در بارداری نشانه چیست؟

مادران باردار اغلب می‌دانند که بدنشان در دوران بارداری مدام در حال تغییر است اما شاید فکر نکنند که این تغییر حتی می‌تواند چشم آنها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. در طول بارداری بدن زنان آب بیشتری دریافت می‌کند و حجم خون افزایش می‌یابد. سطح هورمون نوسان پیدا می‌کند و فشار خون نیز متغیر است. همه این تغییرات می‌تواند چشم را هم تحت تاثیر قرار دهد. اما بسیاری از زنانی که دچار تغییرات بینایی می‌شوند پیش از بارداری نیز تغییراتی داشته‌اند که متوجه آن نبوده‌اند. درست است که این روند اغلب طبیعی است و بعد از زایمان بینایی شما به حالت اولیه برمی‌گردد ولی باید دقت کنید که برخی از این موارد نیازمند درمان پزشکی فوری است.
تغییرات چگونه است؟
دید شما ممکن است گاهی تار شود یا حتی چشمتان خشک شده و تحریک‌پذیر شود. احتباس مایع که باعث ورم مچ پا می‌شود می‌تواند شکل قرنیه را هم تغییر دهد و بر اصلاح دید با عینک و لنز اثر بگذارد. به همین دلیل است که جراحی لیزر در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. بسیاری از این تغییرات بینایی موقت هستند و اگر عینکی هستید نیازی به تغییر نمره عینک نخواهد بود.
پره اکلامپسی با چشم‌ها چه می‌کند؟
یکی از نگرانی‌ها مربوط به فشار خون بارداری است که پره اکلامپسی نامیده می‌شود. این وضعیت با این مشکلات دید همراه است:
تاری دید
دوبینی
از دست دادن موقت بینایی
دیدن خطوط و نقاط پراکنده در میدان دید
دیدن چراغهای چشمک زن
حساسیت به نور
اگر در طول بارداری هرکدام از این مشکلات را داشتید باید به پزشک مراجعه کنید.
مراقب خشکی چشم باشید
برای از بین بردن خشکی چشم در این دوران پیش از اینکه متوسل به داروهای بدون نسخه شوید بهتر است با پزشک مشورت کنید. برخی از این داروها ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که در این دوران برای شما مضر هستند. اگر از لنز استفاده می‌کنید آن را مدت کوتاهی استفاده کنید تا چشم‌ها کمتر دچار خشکی شوند. بهتر است در دوران بارداری به جای لنز از عینک استفاده کنید. پلک زدن را فراموش نکنید به خصوص وقتی از کامپیوتر و گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنید. برای پیشگیری و درمان خشکی اشک مصنوعی یادتان نرود. البته پیش از استفاده برچسب آن را بخوانید تا مطمئن شوید مواد تشکیل دهنده آن برای زنان باردار ایمن است.

پف چشم‌ها را کم کنید
جذب آب حین بارداری می‌تواند باعث پف دور چشم هم بشود. این موضوع گاهی اوقات ممکن است دید محیطی یا جانبی شما را محدود کند. برای کاهش تورم سعی کنید دستمال تمیز و مرطوب شده با آب سرد یا یک بسته ژل خنک را روی چشمهای‌تان قرار دهید. پاشیدن آب سرد روی صورت نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد برای کمک به کاهش احتباس آب مقدار زیادی آب بنوشید و نمک و کافئین را از رژیم غذایی‌تان کم کنید.
تاری دید را درمان کنید
بسیاری از زنان باردار دچار تجمع مایعات می‌شوند که از عوارض جانبی آن می‌توان به ضخامت و شکل قرنیه اشاره کرد. این اتفاق می‌تواند باعث تاری دید شود که معمولا بعد از زایمان اصلاح می‌شود. اگر این تغییرات ایجاد ناراحتی نمیکند لازم نیست کاری انجام دهید. اما اگر ناراحتید حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. اگر با چشم پزشک وقت ملاقات دارید حتما به پزشک درباره اینکه باردارید توضیح دهید. در موارد خاص او ممکن است قطره چشم برایتان تجویز کند یا آزمایش‌هایی را برای بررسی بیشتر در نظر بگیرد.
اگر دیابت دارید بیشتر دقت کنید
بارداری می‌تواند وضعیتی را که به نام رتینوپاتی دیابتی معروف است، بدتر کند. این زمانی است که دیابت عروق خونی در شبکیه چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین مطمئن شوید که در دوران باداری حتما تحت معاینه چشم قرار می‌گیریدو هرگونه تغییر را بلافاصله با متخصص در میان می‌گذارید.
گلوکوم دارید دارو یادتان نرود
حاملگی فشار چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی ممکن است رو به بهبود رفته و باعث شود دوز داروهایی که برای گلوکوم استفاده می‌کنید کاهش دهد تا جنین کمتر در مواجهه با دارو قرار گیرد. درباره این امکان حتما با متخصص صحبت کنید و بدون تایید پزشک تغییری در میزان مصرف داروها ندهید.

میگرن هم مشکل بینایی ایجاد می‌کند
دیدن نقطه‌های نورانی می‌تواند به دلیل سردرد میگرنی ظاهر شود. برخی زنان برای اولین بار در دوران بارداری این موضوع را تجربه می‌کنند. در این شرایط سردرد حاد می‌شود و می‌تواند منجر به اختلالات بصری و ایجاد خطوط زیگزاگ و نقاط نورانی در میدان دید شود.
مراقب بیماری چشم باشید
برخی خانم‌ها در دوران بارداری در معرض خطر نوعی بیماری چشم به نام کوریو رتینوپاتی مرکزی قرار می‌گیرند. در این حالت مایع در زیر شبکیه ایجاد می‌شود و باعث از بین رفتن لایه‌های شبکیه می‌شود. این وضعیت با هورمون استرس ارتباط دارد و معمولا در اواخر بارداری ایجاد می‌شود. اما در سه ماهه اول و دوم نیز ممکن است بروز کند. به طور کلی چند ماه بعد از زایمان همه چیز به حالت طبیعی بازمی‌گردد.
علائم خطر را دنبال کنید
برخی تغییرات در بینایی می‌تواند علائم بلالقوه خطرناکی مانند فشار خون بالا را ایجاد کند. حدود 25 درصد از زنان مبتلا به پره اکلامپسی شدید هستند و 50 درصد از زنان با این بیماری علائم بصری را تجربه می‌کنند این علائم تاری دید و ناتوانی در تمرکز چشم‌ها و ایجاد نقاط کور و چشمک زن در دید می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *