سلامتی

مهم‌ترین راه مقابله با پوکی استخوان

امیرحسین عابدی یکتا متخصص پزشکی ورزشی در خصوص پوکی استخوان گفت: بیماری خاموش نام دیگر این اختلال است. بدین معنی که این بیماری هیچ علامتی ندارد تا لحظه‌ای که فرد بیمار دچار شکستگی شود.

وی افزود: افرادی که دچار بیماری پوکی استخوان هستند، بدون آنکه در جریان باشند غلظت استخوان‌شان کمتر از حد معمولی و شکننده شده است که هیچ گونه دردی ندارد تا لحظه‌ای که به شکستگی هر چند ریز و میکروسکوپی دچار شوند.

عابدی‌یکتا در ادامه گفت: هر گونه درد در هنگام شکستگی منوط به پوکی استخوان نیست. همچنین دردهای محسوس در زانو و استخوان همیشه به دلیل بیماری پوکی استخوان نیستند وعلت‌های دیگری نیز وجود دارد.

متخصص پزشکی ورزشی عنوان داشت: برای داشتن استخوانی سالم باید تغذیه مناسب و ورزش در برنامه روزانه قرار گیرد؛ رعایت این دو گزینه تا حدود زیادی از پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: تا پیش از 30 سالگی به دلیل استخوان سازی بدن، غلظت استخوانی بالا می‌رود و در سن 30 سالگی بیشترین غلظت استخوانی وجود دارد که با افزایش سن این غلظت کم می‌شود.

عابدی‌یکتا افزود: در بانوان در دوران یائسگی کاهش شدید غلظت استخوان اتفاق می‌افتد لذا باید پیش از آن مصرف کلسیم و ویتامین دی به اندازه کافی باشد تا مواد اولیه استخوان سازی به اندازه کافی در اختیار سلول‌ها قرار بگیرد.

وی توصیه کرد: ورزش‌هایی که فشار وزن را بر استخوان وارد می‌کنند در سلامت آن نقش مهمی دارند؛ در گذشته ورزش‌هایی مانند طناب زدن، لی‌ِلیِ کردن، جهیدن و… وجود داشت که به تعادل بدن کمک می‌کرد و باعث می‌شد استخوان‌ها به استخوان سازی بیشتر تحریک شوند.

متخصص پزشکی ورزشی ادامه داد: بسیار مهم است که فرد دچار پوکی استخوان زمین نخورد تا شکستگی ایجاد نشود لذا اگر ورزش‌های فوق را انجام ندهیم هنگام پوکی استخوان تعادل خوبی نخواهیم داشت و استخوان‌ها تهدید می‌شوند.

عابدی‌یکتا در پایان گفت:‌ مصرف سیگار و نوشابه‌های گازدار در ایجاد بیماری پوکی استخوان نقش بسیار زیادی دارند لذا بهتر است از مصرف آنها جلوگیری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *