پدر, کودک, مادر, نوجوان

چطور فضای خانه را در این روزهای کرونایی شاد کنیم؟!

حالا که بسیاری از ما به دلیل شیوع ویروس کرونا در قرنطینه خانگی هستیم و فرصت بیشتری برای همراه بودن با خانواده داریم، بهتر است محیط خانه را شاد نگهدارید. محیطی که در آن زندگی می‌کنید قطعا بر خلق و خوی شما اثر می‌گذارد و به همین دلیل باید راه‌هایی برای شاد نگهداشتن محیط خانه برای خود و خانواده‌تان ایجاد کنید. با هم برخی از این روش‌ها را دنبال می‌کنیم.

تابلوهای زیبا نصب کنید

بهتر است از عکس‌های قدیمی و شاد، نقاشی‌ها یا هر تصویری که خاطره خوبی دارید یک قاب تهیه کنید و آن را به دیوار خانه بکوبید. مواجهه با حس بی‌نظیر و زیبای این تصاویر احساسات شما را تحریک کرده و باعث ایجاد حس شادی در شما خواهد شد. یادتان باشد برای این کار از همه اعضای خانواده کمک بگیرید.

نصب تابلو بر دیوار

با گل و گیاه آشتی کنید

تحقیقات نشان می‌دهد بودن در طبیعت حس شادی را برای فرد به ارمغان می‌آورد به همین دلیل ساده آوردن طبیعت به داخل خانه نیز می‌تواند این حس را تقویت کند. گیاهان آپارتمانی می‌توانند هوای خانه را متعادل کرده، استرس را کم کنند و خلق و خوی شما و خانواده را بهتر کنند.

از بودن در کنار هم لذت ببرید

روانشناسان می‌گویند جوهر یک خانواده خوشبخت این است که آنها واقعا یکدیگر را ارتقا دهند و همه اینها به نحوه برخورد با یکدیگر مربوط است. شادی نشانگر تعامل بین افراد خانواده است بنابراین والدین با دیدن بچه‌ها و بچه‌ها با دیدن والدین باید خوشحال باشند. بهترین راه این است که راجع به اتفاق‌های خنده‌دار با هم حرف بزنید حتی اگر مربوط به قبل از تعطیلی کار و مدرسه به دلیل ویروس کرونا باشد. والدین می‌توانند از این وقت استفاده کنند و خاطرات بامزه دوران کودکی را با فرزندانشان به اشتراک بگذارند.

هر روز صبح را ویژه شروع کنید

به محضی اینکه صبح چشمهایتان را باز کردید، با خودتان بگویید «خوشبختانه می‌توانید روز جدید را در زندگی گرانبهای خود داشته باشید و بنابراین نباید آن را هدر بدهید» هر کاری که فکر میکنید آن روز را برایتان ویژه می‌کند انجام دهید. شاید انجام یک سرگرمی در کنار مهارت آموزی همان کاری باشد که امروز باید انجام دهید. پختن نان در کنار هم، تهیه کیک، ساخت یک اریگامی و … همگی شما و خانواده را کنار هم ساعتها نگه میدارد و باعث شادیتان خواهد شد.

با صدای آرام صحبت کنید

به یاد داشته باشید کودکان در محیطی با ثبات شکوفا می‌شوند. بنابرین باید محیط آرام در خانه ایجاد شود. با بچه‌های خود صحبت کنید به آنها قوانین را توضیح دهید و حتی اگر لازم شد جریمه‌شان کنید اما کنترلتان را از دست ندهید و فریاد نزنید. این حرکت می‌تواند هرچه رشته‌اید را پنبه کند. برای داشتن محیط شاد در خانه لازم است مدیریت خشم را نیز بلد باشید. بر همین اساس در صورت اختلاف نظر با همسرتان نیز باید بحثتان به دور از چشم فرزندان یا در کمال آرامش باشد. 

با یکدیگر بازی کنید

یک یا دو فعالیت گروهی خانوادگی را حتما برای شب‌هایی که کنار هم هستید، در نظر بگیرید. این می‌تواند شامل یک بازی برد چند نفره یا یک بازی پانتومیم یا هر بازی خلاقانه‌ دیگری باشد. پیشنهاد هیجان انگیز دیگر این است که یک نمایش راه بیندازید و یکی از کتاب‌های خواب بچه‌ها را هر شب بازی کنید. 
 

خانواده شاد در کرونا

منعطف باشید

در مورد تغییراتی که در خانه اتفاق می‌افتد منعطف باشید و بدانید هر چیزی بخشی از زندگی است و تغییرات قطعا اتفاق می‌افتد. بر همین اساس بهتر است همچنان ارتباط موثری با یکدیگر داشته باشید و یکدیگر را قضاوت نکنید. در یک خانواده شاد همه اعضای خانواده باید قادر به برقراری ارتباط با هم باشند نه اینکه بچه‌ها حرفشان را فقط به یکی از والدین بزنند و او واسطه بین آنها باشد.

وقت گوش کردن به موسیقی است

برای تنظیم روحیه و بالا بردن حس مثبت موسیقی بسیار کمک کننده است. زمانی که فضای خانه تنش دارد پخش چند موزیک شاد می‌تواند فشار عاطفی که به هر یک از اعضا آمده پایین بیاورد. برای گوش دادن به موسیقی بهتر است دموکرات برخورد کنید و به سلیقه همه اعضای خانواده احترام بگذارید. حتی می‎‌توانید حین گوش دادن به موسیقی یک بازی هم راه بیندازید و محیط را هرچه شادتر کنید.

گوش دادن به موسیقی

یک روز را آزاد بگذارید

هفته‌ای یک بار به هرکدام از فرزندانتان اجازه دهید ساعت‌هایی را هرکاری که دوست دارد انجام دهد. ممکن است یک روز بخواهد بازی کند، روز دیگر یکی بخواهد بازی کامپیوتری بیشتری انجام دهد و … این امتیاز را یک بار در هفته به هرکدام از کودکان بدهید و مطمئن باشید احترام آنها به شما لطمه نخواهد خورد. 

کوچک فکر کنید

سعی نکنید مفاهیم فلسفه زندگی را مدام در گوش فرزندتان بخوانید. فلسفه زندگی از همین با هم بودن اعضای خانواده و یاد گرفتن از هم اتفاق می‌افتد. بگذارید او یک گل را بو کند یا ستاره‌ها را تماشا کند و اصلا به این فعالیت‌ها به چشم یک فعالیت آموزشی نگاه نکنید بلکه به عنوان روشی فکر کنید که کودک می‌تواند به کمک آن به چیزهای بزرگتر برسد. حقیقت این است که کودکان وقتی می‌دانند که آنها مرکز جهان نیستند بلکه بخش کوچکی از کل هستند کمتر نگران می‌شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *