محصولات

گرفتگی بینی نوزادان | علل و روش های تمیز کردن بینی نوزاد

گرفتگی بینی نوزادان برای آن ها ناخوشایند است و به همین دلیل ممکن است بر تغذیه یا خلق و خوی آن ها در طول روز تاثیر بگذارد. والدین باید علت این موضوع را کشف و بهترین گزینه برای رفع گرفتگی را پیدا کنند و در اسرع وقت و به موقع گرفتگی را رفع کنند. خشکی بینی، سرماخوردگی، عفونت و آلرژی می توانند از دلایل گرفتگی بینی در نوزادان باشد.

گرفتگی بینی در نوزادان

نوزادان کوچک تر از آن هستند که بتوانند بینی خودشان را پاک کنند برای همین والدین وظیفه دارند که گرفتگی بینی شان را ریشه یابی کنند و اقدامات مناسبی برای رفع آن انجام دهند. بینی، اصلی ترین راه تنفس است و به این دلیل گرفتگی و بروز مشکل در آن می تواند برای نوزاد آزاردهنده باشد.

علل گرفتگی بینی نوزادان
به یاد داشته باشید که تنها دلیل گرفتگی بینی سرماخوردگی نیست و دلایل زیادی می تواند باعث گرفتگی بینی در نوزاد شود.
1-عفونت
آنفولانزا، سرماخوردگی می توانند باعث عفون در دستگاه تنفسی شوند که این دلیل، به خاطر سیستم ایمنی نابالغ در نوزادان شایع است. عفونت و سرماخوردگی از دلایل رایج گرفتگی بینی نوزادان است.
2-آلرژی
وجود مواد آلرژی زا در هوا می تواند باعث گرفتگی بینی در آن ها شود. مواد آلرژی زای موجود در هوا می تواند به بینی، چشم، گلو، چشم و سینوس های نوزاد آسیب بزند. خارش پوست،گرفتگی مداوم بینی، عطسه کردن و جوش از علائم گرفتگی بینی نوزاد به خاطر وجود مواد آلرژی زا هستند.
3-خشکی هوا عللی برای گرفتگی بینی در نوزادان
نوزادان بینی های بسیار کوچکی دارند که به هوای خشک بسیار حساس هستند. بیشتر روزهای زمستان که هوا خشک است، می تواند باعث بروز گرفتگی بینی در نوزادان شود. قطرات بینی و دستگاه بخور می تواند برای رفع این مشکل به آن ها کمک کند.
4-وجود محرک های دیگر
مواد شیمیایی، گرد و خاک، غبار، دود سیگار و مواردی مثل این می تواند باعث حساسیت در بینی نوزاد شود. برای این مشکل می توانید از آب نمک استفاده کنید تا این مواد را از مجاری بینی نوزاد تخلیه کنید.
5-اجسام خارجی

نوزادان زیادی هستند که علاقه دارند اشیای کوچک مثل آجیل، نخود، ذرت بوداده، سنگریزه یا دکمه را در دهان یا بینی خودشان قرار دهند. هر جسم خارجی که وارد بینی شود می تواند علائم گرفتگی بینی را در نوزاد ظاهر کند. با خارج کردن این اشیا، می توانید علائم را کاهش دهید.

علائم گرفتگی بینی نوزادان
معمولا نوزادانی که به گرفتگی بینی دچار شوند، علائم خاصی در آن ها بروز پیدا می کند. در اینجا به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
آبریزش بینی
سرفه و عطسه به صورت مداوم
خر و پف مستمر
خس خس کردن سینه در هنگام تنفس

مشکل در خواب

راهکار برای رفع گرفتگی بینی نوزادان

برای رفع گرفتگی بینی در نوزادان می توانید از راهکار های زیر استفاده کنید:

بینی نوزاد را مرطوب کنید

قطره بینی آب نمک یالین را می توانید از داروخانه تهیه کنید. 2 تا 3 قطره داخل هر سواراخ بینی نوزاد بریزید. 30 تا 60 ثانیه صبر کنید و بعد از آن بینی نوزاد را تخلیه کنید.

از یک دستگاه بخور استفاده کنید

اگر علت گرفتگی بینی نوزادتان خشکی بینی است می توانید در کنار تخت نوزاد تان یک دستگاه بخور بگذارید تا این مشکل رفع شود. بخور گرم به مرطوب شدن مخاط بینی کمک می کند. بهتر است داخل دستگاه بخور را روزانه تمیز و پر کنید.

نوزاد را صاف بخوابانید

یکی از عواملی که می تواند گرفتگی بینی در نوزادان را تشدید کند و خوابش را مختل کند، دراز کشیدن است. می توانید از یک بالش یا حوله استفاده کنید تا سرش بالاتر از بدنش قرار بگیرد. همچنین می توانید از صندلی ماشین برای خواباندن نوزاد استفاده کنید تا در حالت نیمه خوابیده، گرفتگی بینی اش آسیب بیشتری نبیند.

آبمیوه گرم بدهید

برای نوزادان شش ماه به بالا می توانید از آب سیب گرم که شیرینی زیادی ندارد، استفاده کنید. این آبمیوه از طریق پشت گلوی نوزاد می تواند مخاط آن ها را نرم کند. در واقع شبیه محصولات OTC عمل می کند.

از دستگاه مکش یا پوآر استفاده کنید

بسیاری از مادران از قطره سالین برای گرفتگی بینی نوزادشان استفاده می کنند. بهتر است بدانید که برای این کار حتما نیازی به استفاده از قطره نیست و شما می توانید از مکش یا پوآر استفاده کنید. برای تخلیه مخاط بینی خیس نوزاد، معمولا از پوآر بدون سالین استفاده کنید و در زمان هایی که مخاط بین نوزاد سفت یا خشک است از محلول و پوآر استفاده کنید.

پیشگیری از گرفتگی بینی در نوزادان
-استعمال دخانیات (سیگار، قلیان و …) در منزل و یا اتومبیل دوری کنید. این مواد، باعث آلرژی نوزاد می شود.
-حیوانات خانگی را نزدیک نوزاد نبرید. موهای حیوانات می تواند برای نوزاد آلرژیک باشد.
-رطوبت هوای خانه را با دستگاه بخور زیاد کنید تا بینی نوزاد به خاطر خشکی هوا دچار گرفتگی نشود. هوا را بیش از اندازه مرطوب نکنید و دستگاه بخور را هر روز تمیز کنید.
– برای نوزادان، حمام بخار بهتر از حمام معمولی است. زیرا مخاط بینی و مجراهایشان را مرطوب کرده و از گرفتگی بینی پیشگیری می کند.
-در نزدیک نوزاد از عطر و اسپری استفاده نکنید. این مواد خوشبو کننده برای نوزادان آلرژیک هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *